11. Vadim Demidov
   
Navn: Vadim Demidov
Født: 10.10.1986
Høyde: 185
Trøyenummer: 11
Posisjon: Midtstopper, sentral midtbane
Tidligere klubber: Runar, Sandefjord, M/S Oslo (lån) og Hønefoss
 
Biografi
Demidov ble født i Riga i 1986. Faren Sergej Demidov var toppspiller i håndball, og tok med seg sønnen da han startet sin norske håndballkarriere. Vadim gikk dermed til Runar som ble hans moderklubb.

Demidov viste tidlig prov på gode ballferdigheter, og ble hentet som ung og lovende til Adeccoligaklubben Sandefjord Fotball før 2004-sesongen. Han gikk rett inn og spilte i treningskampene før sesongstart, og fikk sin debut på det nest øverste nivået i Norge mot Hødd i april 2004. Han fikk også sin debut for G18-landslaget senere samme måned.

Vadim Demidov viste stor fremgang, men i en cupkamp mot Arendal måneden etter debuten fikk han kjenne hvor fort det kan gå i fotball. Først scoret han åpningsmålet for Sandefjord etter bare tre minutter før han måtte forlate banen med en lei ryggskade. Det tok nesten elleve måneder før han var tilbake på fotballbanen, for Sandefjords reservelag.
Demidov hadde jobbet målrettet og tålmodig i skadeperioden, og fikk mange andrelagskamper, samt noen treningskamper for A-laget i 2005.

I 2006 var han utleid til Manglerud Star og utviklet seg godt. På tampen av året fikk han sin debut på U21-landslaget, og skrev så under for Adeccoliga-topplaget Hønefoss. Han fikk mange gode kamper for Hønefoss i 2007, og ble en ettertraktet spiller. I slutten av november, etter 29 kamper for Hønefoss bestemte hans seg for Trondheim og Rosenborg.

SE VIDEOPORTRETT PÅ RBKTV

Den unge midtstopperen fikk en god start i Rosenborg, og i sin første sesong i Tippeligaen spilte han fra start i alle de 25 første kampene. Den siste måtte han dessverre stå over grunnet gule kort, men ble likevel RBK-spilleren med flest minutter i Tippeligaen i 2008.

 

Få bilde av Vadim Demidov på mobilen din!
Send RBK11 til 2229 (ikke mellomrom mellom RBK og draktnr.)
Pris: kr. 15 pr. bilde.

[ « Tilbake til stallen ]