3. Mikael Dorsin
   
Navn: Mikael Dorsin
Født: 06.10.1981
Høyde: 182
Vekt: 78
Trøyenummer: 3
Posisjon: Venstreback
Tidligere klubber: Djurgården, IFK Lidingö, Spårvägen, Strasbourg
 
Se portrett av Mikael Dorsin på
Biografi
Mikael Dorsin gikk gradene i Djurgården til den svenske 1. divisjonen, men fikk ikke mange kamper før han ble lånt ut en liten periode til Spårvägens FF i 1999. Da han kom tilbake i 2000-sesongen, storspilte han både som venstreback og på venstre midtbane da DIF vant Superettan (svensk 1. divisjon) og rykket opp til Allsvenskan. I 2001 spilte han 21 kamper og Djurgården endte på en imponerende 2. plass. Enda mer imponerende var det da Dorsin og hans lagkamerater i Sverige klarte å følge opp den gode førstesesongen, og Dorsin ble seriemester i Sverige to ganger før han ble solgt til franske Strasbourg sommeren 2003.

Han signerte en treårskontrakt med Strasbourg, men i kontrakten stod det at om ikke den økonomisk tyngede klubben kunne betale beløpet innen ett år, kunne Dorsin reise tilbake til Djurgården. Dorsin imponerte i starten av sin franske karriere, men måtte utover i sesongen sitte mer på benken. Da et år var gått, kunne ikke franskmennene betale overgangssummen, og Dorsin måtte reise tilbake. På tips fra daværende hjelpetrener i Rosenborg, Per Joar Hansen, ble Dorsin kjøpt av Rosenborg.

I juli 2004 signerte den unge hobbykokken for Rosenborg. Han skulle utfordre Ståle Stensaas på venstrebacken. Han fikk ikke spille mye i 2004, men i 2005 kjempet han seg inn som førstevalg på venstrebacken og fikk 21 kamper.

Mikael Dorsin fortsatte oppturen i 2006. I en vanskelig vårsesong sto han frem med trygt og godt spill, og ble av mange betegnet som Rosenborgs beste spiller i den perioden. Han spilte 25 av 26 seriekamper og avsluttet like stabilt og godt som han startet.

Formkurven pekte bare oppover for den sympatiske svensken i 2007. I de viktige og prestisjetunge Champions League-kampene på senhøsten var han ofte blant de beste på laget, og fikk flere målgivende pasninger etter klassiske offensive raid. Like før jul dro han til rumenske CFR Cluj.

Oppholdet i Romania varte bare et halvt år, før Dorsin valgte å dra tilbake til Rosenborg, i konkurranse med flere andre klubber. Han signerte en ny treårsavtale med RBK 29. august 2008.

To dager senere var Mikael Dorsin i Rosenborgs startoppstilling mot Vålerenga, og markerte seg ved å score sitt første mål for Rosenborg. Den svenske venstrebacken spilte samtlige resterende minutter i Tippeligaen 2008.

 

Få bilde av Mikael Dorsin på mobilen din!
Send RBK3 til 2229 (ikke mellomrom mellom RBK og draktnr.)
Pris: kr. 15 pr. bilde.

[ « Tilbake til stallen ]